Gotovo u svim zemljama svijetu, muškarci su verovatnije od žene da umru prije godina od 70 godina

Gotovo u svim zemljama svijetu, muškarci su verovatnije od žene da umru prije godina od 70 godinaTip je zdravlje je počela da se više profil kao zabrinutost to bi trebalo da imaju posebne pažnje nastane više dokaza na epidemiološkim kretanja razlike između muškaraca i žena, posebno kad je došla do rano smrtnosti od mužjaka od non-zarazne uslove (NCD) kao i smrtnost povezan sa neprikladnim akcije u odnosu na tražiti medicinsku njegu, psihičkim zdravljem i wellness kao i nasilje, uključujući i ubistva kao povreda. Gotovo u svim zemljama svijetu, muškarci su verovatnije od žene da umru prije godina od 70 godina (2-4), i podatke o Planeti Zdravlje I Wellness Kompanije (DA) pokazuju da je oko 52% NCD žrtava globalno održati u momci. Tokom života, smrtnost je veći od mužjaka u dame, i, u cjelini, životni vijek momci je smanjena na sve od svijeta. U poređenju sa ženama, momci imate smrtnosti cijena izvana razloga četiri puta veće i također rizik 7 puta više biti mete za ubistvo. Šansa da je umro od ischaemic kardiovaskularne bolest je 75% više ljudi nego u žene. Povrh toga, 36% smrti u mužjaci mogu spriječiti, u poređenju sa 19% od žrtava u dame.

To je popularan to hranu kao nezdrav način života, cigaretu koristiti i opasan potrošnja alkohola su glavni rizik varijabli Ncds, i to je u stvari bio odlučan da je pod-upotreba usluge glavni zdravstvene zaštite od momaka je problem u raznim zemljama. Razlozi ove opasnosti elementi neproporcionalno uticaj mužjaci najčešće se odnose na metode kojima društvo obrazuje nas razumiju našu identifikaciju i nase uloge kao muškarci i žene u pitanju porodične obaveze, funkcionalan život, slobodne aktivnosti, ili zahtjev da idemo u wellness rješenja.

Kao njihov underutilization zdravlja i wellness usluge su vrlo koja se odnose na razlike među spolovima

Jednostavno rečeno, opasno akcije od muškaraca, kao njihov underutilization zdravlja i wellness usluge su vrlo koja se odnose na razlike među spolovima kao preovladava zahtjevima muškost, to je država, šta to ukazuje da bi bio “momak”. Tokom života, način na koji mužijaci i ženke naučiti da vidim sebe, i predvidjeti njegovu sliku je tipično element nedjeljiva iz uzrokuje da razjasnimo iznenadna smrt koja je na raspolaganju da zabrinutost i nepoželjna praksu kao što je brza voznja, alkohol upotrebu, supstanci, opasno seks ponasanjem, i sporta i također slobodne aktivnosti visokog rizika. Ovo pol standardima se razlikuju po socijalnu i kulturni kontekstu, još obično izgledam kao između različitih zemalja u pogledu navike, u odnosu na zdravlje i wellness.

Kao njihov underutilization zdravlja i wellness usluge su vrlo koja se odnose na razlike među spolovima

Nepravde, socio-ekonomski isto tako utiče na način koji te norme uticati na zdravlje i wellness, s obzirom da je ideje i također očekivanja u vezi prakse momci 3/4 por primjer, da momci bi trebali biti hranitelj od familia 3/4 može biti faktore rizika kad su pojačano odsustvo finansijski mogućnosti i također društveni marginalizacije i, stoga, mogu da doprinesu ponašanje to je nepoželjna za tipove kao visokom stopom smrtnost kao rezultat izbjeći bolesti, posebno samouništenja. Da dan ima nekoliko sistematska istraga koje su napravljeni od veza između muškosti i zdravlje muzjaka. Mada neke studije su fokusirani na utiče na opasno muževan ponašanje, brojne bio kritikovao jer izgleda da su mislim da su žene kao muškarci imaju specijalne uslove i također psihološki osobine vašem to kontrolirati svoje ponašanje. U broj analize zdravlje i wellness sa seksualnog stajališta, imamo zapravo analizirali metode kojima društveni zgrada od polni identitet ugroziti zdravlje.

I tehnika u oblasti zdravlje to uzeti u obzir pol razlike, pored integrisane prilazi

Ipak, ove istraživanja imaju tendenciju da se koncentrišem na negativan uticaj rodne npr, kao “muškosti opasne” u žene i također wellness, pored treba ohrabrivati žene osigurati svoje pravo na wellness. Tamo je zapravo bio puno manje fokusiran na neksus u između prirode seks identifikacija od momaka i određenih aspekata svoje neadekvatna zdravlje. Istraživanje je brzo treba, i tehnika u oblasti zdravlje to uzeti u obzir pol razlike, pored integrisane prilazi, da mnogo bolje prepoznati vezu između muškosti i također raznim aspektima zdravlje i wellness ljudi. Mnogo bolje bazu razumijevanju mogu pomoći političari kao profesionalci u oblasti zdravlje da obavim neke vjerovanja i takođe, aktivnosti vezane za wellness.

I tehnika u oblasti zdravlje to uzeti u obzir pol razlike, pored integrisane prilazi

Kao da radim sa momci ojačati svoju wellness, kako bi ubrzala razvoj prema zdravstvenom. Reklamirati više različitih na šta to ukazuje da bi tip i da učim uticaj te ideje na zdravlje i wellness mogu isto tako ponudu da se pobrinem za partnerstvo često nepovoljan između znoju kao i druge arhitektonski elemenata za zdravlje, kao što etnička pripadnost, seksualna orijentacija, godinama, i također zarade. Čini se da je to vrsta napora vodi u prednosti u zdravlje i također dobrobit ljudi, ali isto tako doprinosi spolova i jačanje dame, kao što su bitka “znoju toksični”, potencijalno donijeti smanjenje od brojnih oblika fizičko nasilje, STIS, neželjena trudnoća, odsustvo tata, i oklijevanje dijeliti kašnjenju tretman mladunca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *